Vitaliteit
Op al onze locaties is altijd vers fruit beschikbaar en we organiseren wekelijks bootcamp trainingen in Nijkerk, waarmedewerkers actief aan kunnen deelnemen. In 2024 gaat Gorinchem hier ook mee starten. Daarnaast moedigen we onze medewerkers aan om deel te nemen aan diverse sportevenementen. Denk hierbij aan een hardloopwedstrijd in Nijkerk met verschillende afstanden, een fietstocht voor het klimaat en diverse schaatsclinics. Voor een duur van drie jaar is Vreugdenhil Dairy Foods in 2023 trotse sponsor geworden van de dames marathonschaatsploeg in de topdivisie. Samen met VGR Sport zijn we mede hoofdsponsor van het schaatsteam. Sporten geeft energie en gezamenlijke sportbeleving zorgt voor verbinding. Vitaliteit en een gezonde werkomgeving staan hoog in het vaandel bij Vreugdenhil. Om het belang van beweging extra te benadrukken, hebben we Vreugdenhil sportkleding uitgedeeld aan onze medewerkers. Op deze manier willen we een gezonde levensstijl stimuleren en een positieve werkomgeving creëren waarin vitaliteit centraal staat.
TipTrack tool
Voor medewerkers die onder de zuivel CAO vallen, was ook het afgelopen jaar de TipTrack tool beschikbaar. Om duurzame inzetbaarheid te vergroten biedt TipTrack trainingen en coaching aan op een viertal thema’s: vitaal, wendbaar, vaardig en financieel inzicht. Medewerkers kunnen zelf kiezen hoe zij hun beschikbare budget inzetten. Er is geconstateerd dat het duurzame inzetbaarheidsbudget, zoals dit tot nu toe in de cao was overeengekomen, niet tot het succes heeft geleid waar op voorhand op was gehoopt. Tijdens de CAO-onderhandelingen is daarom besloten dat dit komt te vervallen en per 1 januari 2024 wordt omgezet in een loonsverhoging van 1%.
Ziekteverzuim
Wat wij in heel Nederland zien en ook binnen de zuivelindustrie is dat de laatste jaren het ziekteverzuim aanzienlijk hoger is dan in het verleden. Ook binnen Vreugdenhil is deze trend helaas merkbaar. Wel is het ziekteverzuim ten opzichte van 2022 gedaald van 7,4% naar 6,1%. Daarmee zitten wij iets boven het CBS-jaarcijfer voor de voedingsindustrie van 5,8%, in 2022 was dit 6,7%. Het langdurig verzuim (> 6 weken maar korter dan 1 jaar) bedroeg 2,8% en het extra langdurig verzuim (> 1 jaar) was 1,2%. Deze cijfers liggen ongeveer op het niveau van 2022. Omdat het totale verzuim over 2023 aanzienlijk lager is dan in 2022, betekent dit dat het kort en middellang verzuim fors verlaagd is. We hopen dat deze trend zich in 2024 zal voortzetten en zich zal vertalen in een verdere verlaging van het langdurig en extra langdurig verzuim. Ons doel blijft om met het ziekteverzuim 1% onder het Nederlands gemiddelde ziekteverzuim van de industrie te zitten.
Preventief medisch onderzoek
Dit onderzoek, bestaande uit een vragenlijst en een fysiek consult, werd op vrijwillige en anonieme basis uitgevoerd. De fysieke metingen bestonden uit cholesterol, glucose, gewicht, vetpercentage, lengte, BMI, visus en gehooronderzoek, evenals uitgebreidere bloedonderzoeken voor sommige functies. Uit de resultaten blijkt dat deelnemers op een aantal thema’s goed scoren, maar dat er ook nog kansen liggen voor verbetering. Over het algemeen zijn medewerkers tevreden over de werkomgeving en scoren we gemiddeld als het gaat om werkvermogen in vergelijking met andere bedrijven. Een groot deel van onze medewerkers is trots op hun werk en voelt zich gelukkig tijdens hun werk.
We geven opvolging aan de resultaten door het aanbieden van een adviesgesprek met de arbodienst voor de werknemers met hoge risico’s en een gesprek met een vitaliteitscoach voor alle 50-plussers.Daarnaast geven we workshops voor alle medewerkers, waarbij men per locatie kan aangeven welke onderwerpen hun voorkeur hebben, en is er de mogelijkheid om nog deel te nemen aan het onderzoek voor de mensen die nog niet mee hebben gedaan.